keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Rahalla saa ja hevosella pääsee



Onko asia oikeasti niin, mitä enemmän sinulla on rahaa, sitä enemmän sinulla on valtaa? Mitä isompi lompakko, niin voit käyttäytyä kuin mikäkin moukka.
Tämän olen niin monta kertaa nähnyt Casinolla ja Pelaamossa käydessäni. Kun istut pöytään niin melkein voit ihmisten eleistä ja käyttäytymisestä päätellä kenellä on rahaa ja kenellä ei. Ne öykkärit ja möykkärit omistavat useimmiten sen isomman lomapakon sisällön. Jossain vaiheessa iltaa se menee siihen että tarjoillaan kaikille ja huudellaan kovaan ääneen että ”Minä tarjoan!” Kiva, että tarjoat, mutta onko se pakko tehdä niin kovaäänisesti, että varmasti se perimmäinenkin nurkka kuulee. Mutta itse en näe optioo kyseiselle tarjoilulle ja toiminnalle. Tarjotaan, koska halutaan näyttää muille kenellä on paalua. Tarjotaan, koska halutaan saada vastustajat humalaan. Tarjotaan, koska halutaan saada itsekin tarjottavia. Jos joku tietää toiminnalle option, niin saa valaista (tyhmää.) Luojan kiitos on niitä poikkeuksiakin!

Kun tarpeeksi monta kierrosta on tarjottu, sitten alkaakin huonosti pelaaminen. Monta esimerkkiä olen nähnyt että ässähailla tai pienellä parilla maksellaan loppuun asti. Sitten kaivetaan lompakosta 200€ seteli ja heilutellaan sitä ”Kyllä näitä riittää!” Tätäkään en ymmärrä. Jos minulla olisi useampi lantti tililläni, niin pelaisinko ja käyttäytyisinkö edellä mainitulla tavalla.

Hyvä esimerkki muutaman viikon takaa: pelasimme 1-1 teksua, pöytään tulee istumaan noin 50- vuotias mies henkilö. Hän tarjoilee juomia yhdelle jos toisellekin, alkaa humaltumaan rajusti. Hän istui minun kanssa samaan aikaan maksimissaan pari kolme tuntia ja sai kulutettua siinä ajassa lähes kuukausipalkan verran rahaa (nuoriso-ohjaajan, lähihoitajan, myyjän, tai vaikkapa puhelinmyyjän kuukausipalkan) ja kyse ei ollut siitä että hänestä olisi vedetty joka kerta ohi. Ei todellakaan. Lähes aina hän oli perässä all in tilanteeseen mentäessä. Iloisin mielin hän näytti häviökäden muille ja hymyssä suin kaiveli lisää kuvetta pöytään. Mielenkiinnosta haluaisin tietää mahtoiko kyseistä miestä harmittaa seuraavana päivänä vai oliko tämä summa oikeasti hänelle vain juomarahaa. Itselle tuli vaan vähän huonokin omatunto asiasta, että kaikki kahdeksan muuta olivat tolpissaan ja ”kyttäsivät” hänen puskuaan. Onko se oikein yhtä pelaajaa kohti, että muut ovat kärppänä ja odottavat milloin hän kaivaa lisää kuvetta pöytään. Onni oli se että rahat kuitenkin jakautui aika tasan, eikä vain yksi voittanut, mutta vain yksi ikävä kyllä hävisi. Loppuillasta en tosin tiedä kääntyikö miehen tuuri, sillä minä lähdin ajoissa nukkumaan. Toki pelit kuolisivat kokonaan jos kaikki olisivat voitollisia pelaajia.

Onko tämä toimintamalli vain suomalaisten? Yritin muistella ulkomaanreissujani, en muista siellä vastaavia tapauksia. Tai sitten ulkomaalaiset ovat vaan hiljaa ja juovat sitä omaa juomaansa. Toki siellä on myös näitä ässähailla maksavia tapauksia, mutta yritän muistella kunnon öykkäri tapausta. Sellaista en muista. Vai olenko käynyt liian vähän ulkomailla pelaamassa.

Tämä oli siis naisen näkökulmasta kirjoitettu, jos joku mies olisi kirjoittanut samasta aiheesta postauksen, niin hänen kirjoitus olisi ollut hieman erilainen. Miehet ja naiset ajattelevat niin erilailla tapahtumista ja asioista.
Nyt en todellakaan halua yleistää ja osoittaa sormella ketään. Suomessa on paljon myös hyvin varakkaita pelaajia, jotka eivät käyttäydy näin.
Rikkaushan se on, että meitä ihmisiä on erilaisia!

Tästä eteenpäin blogini ilmestyy torstaisin vaan ja ainoastaan torstaisin!!!

5 kommenttia:

  1. Kuka on enemmän pelipöydissä istunut, niin kyllä tietää, että tuossa kirjoituksessa on paljon totuutta. Se on eri asia kuka sen julkisesti myöntää.

    VastaaPoista
  2. Pelipöydissä on ja sinne mahtuu monenlaista kulkijaa. Reippaasti räiskintä tappiosta välittämättä myös tuo omanlaista väriä muuten niin tylsään kyyläämiseen. Toisilla siihen on taloudellisesti varaa toisilla taasen ei, mutta sitä silti harrastavat.

    Jokaisen täytyy pöytään istuessa ymmärtää että joskus ne naulat voivat riverillä olla paperia kun se vihun 27o juoksentelee voitokkaasti.

    Useat pelaajat myös tykkäävät nauttia pelin ohessa virvokkeita, toiset jopa alkoholia. Harvoilla on myös tapana tarjota näitä tuotteita ihmisille jotka mahdollistavat henkilön onnistuneen illanvieton. Se onko hänellä siihen varaa tai ei jääköön hänen itsensä punnittavaksi.

    kuud lak änd piis :)

    VastaaPoista
  3. Mikä tämä itkemisen aihe nyt on? Viimeinen valituksen aihe että pöydässä on rikkaita öykkäreitä jotka spewaavat rahaa menemään ja tarjoavat kaiken lisäksi ilmaista juomaa. Luulis että tommoisessa pöydässä istuis mielellään.

    Pokeripöydässä istuminen on hyvin raskasta jos joka kerta täytyy provosoitua noista öykkäreistä. En muista yhtään kertaa kassulla ettei pöydässä olisi ollut vastaavia tapauksia(Tosin en siellä usein pyörikään) Parempi vaan istua hiljaa ja ottaa heiltä rahat pois.

    Sääli on sairautta pokeripöydässä, ja ei sinun tarvitse miettiä pelaakohan joku yli varojensa. Jokainen on itse vastuussa omista rahoistaan, kuinka niitä käyttää, ja kuten myös siitä tuleeko pöytään änkyräkännissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä kanssa siitä että jokainen on vastuussa omista rahoistaan, tottakai. Jos saan arvata olet mies. Kuten jo postauksessani mainitsin, että jos tästä aiheesta olisi kirjoittanut mies se olisi ollut ihan erilainen. Vuosien saatossa olenkin tähän öykkäröintiin tottunut, nykyään se lähinnä huvittaa, jos öykkäröijä ei ala alentavasti puhumaan kanssa pelaajista. Halusin tästä aiheesta kirjoittaa naisen näkökulmasta.

      Poista
  4. eeh.. nyt menee monella tasolla vasten omaa näkemystä..
    1) Pelipöydässä henkilöistä joilla olisi varaa rehvastella niin ehkä max 5% rehvastelee,
    2) Ihmisiä tulee pöytään pitämään hauskaa ja viihtymään.. toki pelikunto pitää säilyttää edes jossain määrin.
    3) jos / kun joku tulee iloiseksi siitä että voi päteä menestyksellään niin yleensä suhtaudun myötämielisesti koska iloinen kehuskelu on viihdyttävämpää kuin hiljaa mököttäminen. Mikäli livetään toisten lyttyyn lyömiseen / riidanhaastamiseen niin näkemykseni muuttuu paheksuvaksi.

    VastaaPoista