torstai 10. syyskuuta 2015

SM-Kahinat VOL 1

Kirjoitan Pokerin Sm-kilpailuista kahdessa osassa

On perjantai 4.9 klo 9 enkä ole vielä edes pakannut tavaroita kasaan ja bussi lähtee Helsinkiä kohden klo 12. Vien kaikessa rauhassa pojan vielä ensimmäisille päiväunille ja tulen sitten sisälle pakkaamaan. Mutta se keskeytyy, kun huomaan osan kosmetiikkatuotteista päässeen loppumaan joten kauppaan vielä mars mars. Kaupassa huomaan että jään ihailemaan erästä hupparia, mutta se jää ostamatta kalliin hinnan vuoksi. Kello lähentelee jo 11:sta ja tajuan etten ole vielä edes syönyt. Äkkiä kaupasta pihalle ja subiin haukkaamaan jotain pientä. Sit juoksuksi ja kotiin pakkaamaan loput tavarat. Kiirehän siinä TAAS tuli. Kun piti vielä etsiä videokamera, siihen kuuluva muistikortti ja laturit yms. (Tarkoitus on siis samalla reissulla kuvata veljeni kanssa eräs esittelyvideo.) 
Vihdoin ja viimein tavarat nipussa. Kimmo ja poika heittävät minut bussiin. Aikaa jäi vielä 7 min ennen bussin tuloa, joten ehdin hyvin käydä ärrältä ostamassa yhden batterin, sillä tarvitsen ison annoksen kofeenia, huonosti nukutun yön jälkeen. 

Bussimatka sujui oikein rattoisasti ja nopeasti. Helsinkiin päästyä onkin kiire mennä ostamaan terminaattoriin lippu, sillä se täytyy lunastaa tuntia ennen turnauksen alkua. Onneksi ehdin sen lunastaa ennen määräajan umpeutumista. Kiire viedä hotelliin kamat ja vielä pitäisi ehtiä syömään ennen turnausta. Klo on 15.56 ja saavun Fennia-saliin. Ehdin muutaman sanan vaihtaa Jari Mähösen kanssa asuntomarkkinoista. "Turnauspelaajat olkaa hyvä ja ottakaa pelipaikat" ääni kuului Fennia-salin ovelta. 

Omasta mielestä pääsin aika kivaan pöytään sillä pöydässäsi istui ainakin yksi pelaaja joka oli ensimmäistä kertaa pelaamasta liveturnausta. Eikä muutenkaan pöytä vaikuttanut järin kovatasoiselta. Kaksi ensimmäistä tasoa oli kyyläysvaihde ja "tutustuin" kanssa kilpaililijouhin. Sen jälkeen alkoi korttikin käymään ja minut päästettiin useasti katsomaan isosta blaindista floppi ja kas kummaa kaksi kertaa kolmesta osuinkin sitten rattaisiin. Siinä pojat olivat ihmeissään kärkiparin kanssa kun tullaan kylkeen. Ensimmäiseen neljään tasoon sain stäkkini kasvatettua isoksi mutta ilman ainuttakaan bountia. 

Ruokatauon jälkeen olin kärki kahinoissa merkkien suhteen ja onneksi ruokatauonkin jälkeen korttipakka oli puolellani ja nyt olikin helppo kyniä pienempiä stäkkejä pois turnauksesta. Edelleen minut päästettiin liian helposti isolta blaindista kurkkimaan floppeja ja käytin kyllä sen hyväkseni! 

Kun kaksi pöydällistä oli jäljellä, tuntui kuin aika pysähtyi. Pelaajat eivät lähteneet kulumallakaan pois turnauksesta. Mutta vihdoin ja viimein bubleboy ratkesi ja pelikin siitä nopeutui. Olin koko turnauksen ajan eri pöydässä kuin Joni Jouhkimainen, mutta nyt se oli väistämättä edessä sillä pelaajia täytyi tippua enää kaksi niin ft alkaisi. En jostain syystä halunnut samaan pöytään pokeri gurun kanssa sillä hänellä oli ollut aika pitkään megastäkki meihin muihin verrattuna. Mutta ennen kuin ft pääsi alkamaan Jouhkimainen olikin poistunut Fennia-salista. Jos olisin ollut jossain vaiheessa samassa pöydässä Jonin kanssa niin olisiko minun sijoitukseni ollut toinen!? Pöytäseuralla ja pöytäarvonnalla on niin suuri merkitys kuitenkin.

Kun ft alkoi minulla oli aika pieni stäkki ja kortinlulku muuttui täysin ei kuvakortteja eikä yhtäkään paria näköpiirissä. Mutta minun onneksi isommat stäkit alkoivat tiputtelemaan pienempiään pois. Minä en käytännössä voinut tehdä muuta kuin katsoa miten käy ja odottaa edes jotain pelattavaa kättä. 7 bb ja buttonille tulee 10 K, pusku ja iso blaindi ottaa A J :llä. Turnaukseni päättyi sijaan viisi. Mutta tottakai olin tyytyväinen sillä olin saanut taskuuni jo seitsemän bountia! 

Viikon päästä kirjoitan itse pääaiheesta eli sököstä.

1 kommentti: